Terug naar het overzicht
Francis van der Wiel

Francis van der Wiel

Fysiotherapeut

Over mij

Ik ben Francis van der Wiel-Tempels en sinds 2012 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Tijdens mijn opleiding dacht ik dat mijn hart bij de sportfysiotherapie lag. Toen ik eenmaal afgestudeerd was en daadwerkelijk aan het werk mocht, merkte ik al snel dat ik ouderen en chronische aandoeningen veel interessanter vond. Voor deze doelgroep is bewegen namelijk echt topsport!

Maar hoe doe je dat, bewegen terwijl dat niet vanzelfsprekend lijkt te gaan door het verouderingsproces of door een chronische aandoening zoals Parkinson? Hoe ga je om met beperkingen en wat is wel mogelijk? En wat komt hierbij allemaal bij kijken? Onder andere door deze vragen merkte ik dat mijn kennis vanuit de algemene fysiotherapie opleiding niet toereikend was om deze doelgroep te kunnen begeleiden. Om mij verder te ontwikkelen en te ontplooien heb ik de 3 jarige opleiding Master Geriatrie gevolgd op de Hogeschool Utrecht en de Parkinsonscholing gedaan. Gedurende de opleiding kreeg ik meer inzicht in de complexiteit van deze doelgroep en het inzicht dat samenwerken met andere hulpverleners soms nodig is om iemand in beweging te kunnen brengen. Om goed te kunnen samenwerken met andere hulpverleners hebben wij regelmatig contact en ben ik aangesloten bij het Parkinsonnet.

Bent u onzeker over bewegen, of merkt u dat bewegen steeds moeizamer gaat, dan kijk ik graag met u mee naar mogelijkheden! Dit kan gewoon bij u thuis of in groepsverband.

Kijk voor meer informatie op www.geriatriefysioaanhuis.nl

AGB-code: 04120521
Aangesloten bij ParkinsonNet sinds2017
Ik behandelOp locatie & Thuis
Regionaal netwerkDen Haag

Behandellocaties (2)

Praktijk Frisolaan en dependance Regthuysstraat 1

J.W. Frisolaan 12266ARVoorschoten070 326 34 43
Aanwezig op
MaDiWoDoVrZaZo

Geriatriefysio aan Huis

Horsterweg 623851PKErmelo06 13 51 77 03
Aanwezig op
MaDiWoDoVrZaZo