Terug naar het overzicht
Jeanine Arts

Jeanine Arts

Fysiotherapeut

Over mij

De behandeling bij Libra R&A is er op gericht om u, binnen de
mogelijkheden van het ziektebeeld, optimaal te laten functioneren in uw dagelijkse activiteiten, werk, hobby en sport.
Dit gebeurt onder andere door het vergroten van uw belastbaarheid, het aanleren van zogeheten 'cues' (prikkels die een bepaalde handeling stimuleren) en het trainen van de motoriek en de communicatie. Zo

nodig besteden we aandacht aan het leren omgaan met uw mogelijk veranderd denkvermogen.

Fysiotherapie:
Mensen met de ziekte van Parkinson zijn vaak onzeker over hun mogelijkheden om te bewegen.
Fysiotherapie kan helpen om zo goed mogelijk in het dagelijks leven te kunnen blijven bewegen. Hierdoor kan de revalidant  zolang mogelijk op een verantwoorde manier actief blijven.
Wanneer u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel of omrollen in bed, kunt u worden doorverwezen naar de fysiotherapeut. Een verminderde conditie of vaker vallen kunnen ook een goede reden zijn.
De fysiotherapeut helpt om weer makkelijker, zekerder en vrijer te gaan bewegen. Zo nodig helpt de fysiotherapeut bij het onderhouden of opbouwen van de conditie, kracht en zelfvertrouwen van de revalidant. Verder kan de fysiotherapeut aandacht besteden aan het trainen van dagelijkse activiteiten zoals lopen en het opstaan uit een stoel.
Het doel van de therapie is het verbeteren of behouden van de zelfstandigheid en veiligheid. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op de situatie van de revalidant en hoe ver de ziekte van Parkinson zich ontwikkeld heeft. Wanneer nodig wordt de partner of verzorger bij de behandeling betrokken. 
Mensen met de ziekte van Parkinson  kunnen ook bij ons  terecht voor de revalidatiebehandeling LSVT-BIG, die hen leert om ‘groter’ te bewegen.

 

AGB-code: 04849367
Aangesloten bij ParkinsonNet sinds2012
Ik behandelOp locatie & Thuis
Regionaal netwerkWeert

Behandellocaties (1)

Libra revalidatie en audiologie, Locatie Weert

Vogelsbleek 16001BEWEERT06 40 58 77 56
Aanwezig op
MaDiWoDoVrZaZo