Terug naar het overzicht
Jort Leenhouwers

Jort Leenhouwers

Fysiotherapeut

Over mij

Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeut in 2004 (Avans, Breda), ben ik de afgelopen 16 jaar als algemeen fysiotherapeut werkzaam geweest in de eerste lijn praktijk. Om mij te verdiepen in mijn favoriete doelgroep ben ik in 2015 begonnen aan de masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut (SOMT, Amersfoort). Deze opleiding heb ik in 2018 met succes afgerond. 2020 ben ik toegetreden tot ParkinsonNet.

Sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij Monné Zorg & Beweging. Als geriatriefysiotherapeut richt ik mij op de zorg voor ouderen. Het mooie aan deze doelgroep vind ik de complexiteit van de zorgvraag. Vaak hebben ouderen meerdere gezondheidsproblemen tegelijk, welke beperkingen geven ten aanzien van de functionaliteit in het dagelijks leven.

Daarnaast werkt het lichaam van ouderen anders ten opzichte dan dat van jongere patiënten. Het helpen van deze doelgroep vraagt daarom om een gespecialiseerde aanpak waarin ik veel samenwerk met meerdere disciplines zoals huisarts, geriater, specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, thuiszorg, diëtiste en mantelzorgers. Door deelname aan ParkinsonNet is deze samenwerken een stuk efficiënter, wat de patiëntenzorg voor mensen met de ziekte van parkinson ten goede komt.

Vaak is het vroegtijdig (preventief) ingrijpen in een risicovolle situatie doeltreffend om achteruitgang van de gezondheid en zelfstandigheid voor te zijn. Het doel van deze aanpak is de patiënt zo lang, veilig, prettig en zelfstandig mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

 

 

AGB-code: 04109190
Aangesloten bij ParkinsonNet sinds2021
Ik behandelOp locatie & Thuis
Regionaal netwerkBreda

Behandellocaties (2)

Hoofdvestiging Belcrum

Industriekade 104815HDBreda076 581 04 91
Aanwezig op
MaDiWoDoVrZaZo

Ginneken Gezond

Burg. Middelaerlaan 1C-14835EKBreda076 581 04 91
Aanwezig op
MaDiWoDoVrZaZo